Twee huurhuizen op plek afgebrand café aan de Oostzijde

Zoals het was tot aan de fatale brand in 2018.
Zoals het was tot aan de fatale brand in 2018.
Foto: Google Street View

Het college heeft een vergunning verleend voor de bouw van twee appartementen aan de Oostzijde 224 in Zaandam, op de plek van het in 2018 door brand verwoeste café De Nieuwe Brug. De restanten daarvan zijn inmiddels gesloopt.

Om de woningbouw mogelijk te maken moest de beheersverordening Van Spoorbrug tot Sluis worden aangepast, want op het perceel rustte de bestemming ‘horeca’ en de twee huurhuizen die er komen worden 60 centimeter hoger dan de maximaal zeven meter die ter plekke was toegestaan. Het gebied rondom het nu braakliggende terrein is al  hoofdzakelijk een woonbuurt. De nieuwe huizen krijgen een vrij uitzicht op de Zaan, een voortuin en geen eigen parkeergelegenheid. Fietsen kunnen worden gestald in de bij de appartementen horende bergingen. De bovenwoning krijgt een balkon.

In beroep

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende vergunning kunnen tot 16 september een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt ter inzage bij de balie Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100, Zaandam. De balie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08:30 tot 16:00 uur, op dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen