DZ wil digitale info koppelen aan nieuwe wegwijzers

Foto: Gemeente Zaanstad

Democratisch Zaanstad wil de nieuwe toeristische bewegwijzering in Zaandam en de andere hotspots die nog volgen koppelen aan een meertalige app met daarin alle voor toeristen en nieuwe inwoners relevante informatie. De wegwijzers kunnen dan dienen ter ondersteuning.

Het is ook belangrijk om opgedane ervaringen van toeristen op cultureel gebied en hun winkelervaringen via dit digitale platform te kunnen delen, zodat zij kunnen fungeren als ‘ambassadeurs van de Zaanstreek’, schrijft raadslid Henk Terol in vragen aan het college. Die ervaringen zouden dan jaarlijks door de portefeuillehouder beoordeeld moeten worden en de beste drie beschrijvingen zouden moeten meedingen naar een eretitel: De Beste Ambassadeur van de Zaanstreek. Met als beloning een pakket typische Zaanse producten, door Zaanse bedrijven beschikbaar gesteld, die na de bekendmaking naar de winnaar wordt opgestuurd.

Niet gastvrij

Zijn vragen over het stadshart van Zaandam waar de eerste nieuwe wegwijzers zijn gekomen getuigen echter niet van veel geloof in juichende recensies. Terol constateert dat door DZ al twee jaar geleden geconstateerde noodzakelijke verbeteringen in het centrum nog steeds niet zijn uitgevoerd. Het huidige stadshart kenmerkt zich door een enorme leegstaand van gezichtsbepalende kleinschalige winkels in de aanloopstraten, wat de gewenste gastvrije sfeer niet ten goede komt.

Het college laat na om ‘vernieuwende en verfrissende impulsen’ te geven die de Zaanse cultuur, de horeca en de detailhandel op een eigenzinnige en onderscheidende manier onder de aandacht zouden kunnen brengen, klaagt Terol. Dat alles overziend is zo’n app als uitlaatklep voor mogelijk bitter teleurgestelde bezoekers wellicht nog wat prematuur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen