Kapvergunning 76 bomen voor onder andere hofje voor ouderen

Foto: Gemeente Zaanstad

Vanwege de nieuwbouwplannen aan de Pauwenven in Zaandam is een kapvergunning afgegeven voor 76 en de verplaatsing van twee bomen. In de Schildersbuurt in Zaandam mogen 32 bomen worden weggehaald.

Aan de Pauwenven te Zaandam worden 28 grondgebonden woningen gebouwd plus veertien woningen aan een hof, geschikt voor een brede doelgroep onder wie senioren met een zorgbehoefte. In de Vennenbuurt hebben de gemeente en ontwikkelaar Stevast Baas & Groen uit Capelle aan den IJssel aangrenzende percelen grond in bezit en besloten ze daarom tot een gezamenlijke (her)ontwikkeling van het braakliggende terrein van Zaanstad en het voormalige kantoor van Agora van Stevast. De huizen worden straks begrensd door de Pauwenven, De Weer, de Schaarsven en de Martin Luther Kingweg. Direct tegen het plangebied aan liggen de basisschool Tamarinde, een gymzaal aan en enkele woningen. Deze blijven bestaan, maar mogelijk wordt de gymzaal op termijn gesloopt.

 

 

 

De Pauwenven is een geschikte plek voor ouderen, op een redelijke afstand van voorzieningen. Een hofje bevordert voor ouderen de sociale samenhang en het gevoel van veiligheid en geborgenheid. De verwachting is dat dit tegemoetkomt aan een behoefte van senioren. Ook de mix met gezinnen is iets wat door hen als prettig wordt ervaren. Mogelijk zijn er kansen voor het toevoegen van extra zorgdiensten, bijvoorbeeld in de vorm van afspraken met zorgorganisaties voor dienstverlening aan huis. Meer gedetailleerde tekeningen en invullingen van het bouwplan ontbreken nog.

Bezwaar maken

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende kapvergunningen kunnen tot 1 sptember een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen