Bij coronaklachten op vakantie gezondheid in de buurt laten testen

Foto: Pikist / CC0

Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Als u tijdens de vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoeft u niet naar huis voor een testafspraak. Blijf dan op het vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van het vakantieadres.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Denk niet ‘het zal wel hooikoorts of een verkoudheid zijn’, want mocht u er onverhoopt naast zitten dan kunt u al alweer andere mensen hebben besmet. Maak echter alleen een afspraak voor een test als u werkelijk klachten heeft die passen bij het coronavirus. Houd bij het maken van de afspraak uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. 

Blijf binnen

Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800 – 1351. Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek met bijvoorbeeld hoge koorts of benauwdheid, bel dan uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Reacties