Animatie Parteon van nieuwbouw het Blok in Krommenie

Still uit de animatievideo.
Foto: YouTube / Parteon

Woningcorporatie Parteon heeft een animatie laten maken van de nieuwbouw in het Blok in Krommenie. Daar komen 88 ‘duurzame en comfortabele woningen’. De oude arbeiderswoningen zijn al vrijwel allemaal verdwenen.

De nieuwbouwwoningen krijgen geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. Het plan bestaat grotendeels uit nul-op-de-meter- of energieneutrale woningen. De drie- en vierkamerwoningen variëren in gebruiksoppervlak tussen de 78 en 87 vierkante meter en krijgen plaatselijke gevelaccenten en dakkapellen als verwijzing naar de oorspronkelijke bouw. Het ontwerp is het bureau KVDK Architecten in Noordwijk. Aannemersbedrijf Bébouw Midreth in Mijdrecht neemt de bouw voor zijn rekening.

Herkenbare stijl

‘Dit plan is ontworpen met veel respect en oog voor de sfeer van de buurt. De woningen krijgen een herkenbare, karakteristieke stijl en vormen een eenheid met de omgeving. Tegelijk zijn ze duurzaam, energiezuinig en klaar voor de toekomst,’ aldus projectmanager Manon van der Pol van Parteon. De corporatie verwacht in het tweede kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw van de eerste 34 woningen. De overige 54 huizen worden in de tweede fase gebouwd.

Reacties