Voorlopig nog geen heropening Beatrixbrug voor alle verkeer

Foto: Twitter / PVV Zaanstad

Nu er afgelopen weekend gele markeringsvlakken op de Beatrixbrug zijn aangebracht krijgt de gemeente een groeiend aantal vragen van bewoners over de openingsdatum van de brug in het centrum van Zaandam. Het antwoord: hij is nog niet klaar voor gebruik.

De gemeente waagt zich nog niet aan een nieuwe voorspelling over het tijdstip waarop de brug ook weer toegankelijk zal zijn voor fietsers, auto’s en voetgangers. Voorlopig mogen alleen de bussen van Connexxion er gebruik van maken. Eerder was de toezegging dat de Beatrixburg voor het eind van juni open zou gaan, nadat een probleem met de pollers verholpen zou zijn. Daarna bleek de markering niet in orde.

Wachten op speciale tape

Voor de brug open kan moet ook nog een rood/witte markering worden aangebracht op de randen tussen het fietspad en de rijbaan en het fietspad en het voetpad. De speciale tape die daarvoor gebruikt wordt is door de coronacrisis echter moeilijk te verkrijgen, aldus de gemeente. Hij is in bestelling. Een alternatief zou kunnen zijn om deze randen rood te verven, maar dat is geen optie door de natte weersomstandigheden. Door de regen zou de verf gaan uitlopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen