Gemeente heeft banden met taalschool TCI Compiti verbroken

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De taalschool TCI Compiti is ‘op basis van een inval’ per direct geschorst en Duo is gestopt met het uitkeren van inburgeringsgelden aan deze taalschool. Dit is voor de gemeente Zaanstad reden om per direct de samenwerking met TCI Compiti te stoppen.

Dat heeft wethouder Natasja Groothuismink de gemeenteraad laten weten naar aanleiding van vragen van Democratisch Zaanstad. Er loopt momenteel een onderzoek naar TCI Compiti vanwege verdenkingen van fraude met inburgeringsgelden, aldus de wethouder over de organisatie die ook een filiaal aan de Zaandamse Peperstraat 147 had. ‘Voor de inburgeraars die door deze schorsing gedupeerd zijn, wordt gezocht naar oplossingen. Dit doet de gemeente samen met de andere inburgeringsscholen.’ In Zaanstad zijn meerdere officiële taalscholen actief.

Integere bedrijfsvoering

Onder de huidige Wet Inburgering is de inburgeraar zelf verantwoordelijk voor de keuze van de taalschool. ‘Om inburgeraars beter te kunnen informeren bij het maken van een keuze voor een passende chool hebben we als gemeente samen met inburgeringsaanbieders een Kwaliteitsconvenant Taal en Inburgering getekend. In dit convenant zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit van het geboden onderwijs en over integere bedrijfsvoering. De gemeente wil alleen samenwerken met integer handelende partners. Wanneer zij zich niet conformeren aan de afspraken in het convenant, lopen zij het risico dat de gemeente de samenwerking verbreekt,’ schrijft Groothuismink. Dat laatste is TCI Compiti nu dus overkomen. Op de website van de school staat nog een verklaring van één van directeuren, Margot Van Bragt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen