Russische Buurt slecht bereikbaar: problemen op Rozengracht voorzien

De PVV stelt voor om de Hogendijk tijdelijk te openen voor doorgaand verkeer.
De PVV stelt voor om de Hogendijk tijdelijk te openen voor doorgaand verkeer.
Foto: Google Street View

De PVV ziet met lede ogen aan dat al aan de vervanging van de brug aan het einde van de Czarinastraat wordt begonnen terwijl het werk aan de Wilhelminabrug nog niet volledig is afgerond. Met een afgesloten toegang tot de Russische Buurt via de Hogendijk voorziet bewoner en fractievoorzitter Peter van Haasen dat mensen het éénrichtingsverkeer op de Rozengracht zullen gaan negeren, met alle gevolgen voor de veiligheid van dien.

De brug in de Czarinastraat is vanaf vandaag bijna een jaar onbruikbaar. De route via de Rozengracht is op marktdagen niet te gebruiken en nu de Wilhelminabrug nog niet optimaal te gebruiken is en bovendien de problemen met de Wilhelminasluis voortduren is de Russische Buurt in één klap een stuk minder bereikbaar geworden. De haperingen bij de sluis gaan naar verwachting voor langere schuttijden zorgen en dus voor langere openingen van de Wilhelminabrug. Van Haasen vraagt zich daarom af of het niet een goed idee zou zijn om tijdelijk de Hogendijk open te stellen voor doorgaand verkeer, door de paaltjes ter hoogte van huisnummer 9 te verwijderen.

Hulpdiensten

Hij vraagt het college ook nog of er nog andere alternatieven zijn om de Russische Buurt te bereiken terwijl op de Wilhelminabrug de puntjes op de i worden gezet. En hoe moeten de hulpdiensten de wijk bereiken op de marktdagen donderdag en zaterdag en wanneer de Wilhelminabrug open is om schepen te laten passeren? Kunnen dan de wettelijke aanrijrijden nog wel worden gehaald?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen