Geen woonbestemming voor land boven geplande tunnel Assendelft

Het bijna onzichtbare betwiste pand aan de Dorpsstraat in Assendelft.
Het bijna onzichtbare betwiste pand aan de Dorpsstraat in Assendelft.
Foto: Google Street View

De vergunning die was verleend voor de omzetting van de bestemming ‘bedrijf’ naar ‘wonen’ voor de Dorpsstraat 681 in Assendelft is na bezwaar van de provincie toch niet verleend. Het gaat om een bijzonder maar vervallen dubbel houten woonhuis en het naastgelegen terrein, dat nu dienst doet als opslag en dat boven de geplande tunnel ligt in de weg die in de toekomst de A8 en de A9 moet gaan verbinden.

Zaanstad wilde die aanvraag eerder ook al afwijzen maar volgde de verkeerde procedure, waardoor de termijn overschreden werd. Dan moet een vergunning van rechtswege worden verleend en daar kwam de provincie tegen in het geweer.

 Het college heeft eveneens een vergunning geweigerd voor het veranderen van de brandcompartimentering ten behoeve van kamergewijze verhuur van de woning aan de Klaverweg 34 in Zaandam. Nog geen week eerder werd nog wel toestemming gegeven voor verkamering van de eengezinswoning aan de Klaverweg 22.

Klaverweg 34 in Zaandam.
Goudastraat 15 in Wormerveer.

In Wormerveer mag een woning in de Goudastraat worden gesplitst, komen er twee dakkapellen op en een aanbouw achter. Ook wordt de gevel van de woning uit 1885 veranderd. Het huis met een oppervlakte van 114 vierkante meter en een perceeloppervlakte van 208 vierkante meter is vorig jaar verkocht en verkeerde in een zeer slechte conditie. 

Het te slopen rijtje Valkstraat 36 – 42 in Zaandam.

 

 

 

Op de hoek van de Ooivaarstraat en de Valkstraat in Zaandam mogen van het college een woning en woongebouw met zeven appartementen worden gebouwd. Daar staat nu nog een aantal huizen dat rijp is voor de sloopkogel. Tegen alle verleende of geweigerde vergunningen kan nog bezwaar worden aangetekend. U kunt de bezwaartermijn vinden door op de link bij het adres te klikken: u krijgt dan het gemeentelijke besluit over de vergunning te zien.

 

 

 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen