Voor het eerst sinds 10 maart geen nieuwe coronadoden

Foto: Pxfuel / CC0

Sinds 10 maart werden door het RIVM dagelijks dodelijke slachtoffers van het coronavirus gemeld, maar vandaag is dat voor de deerste keer anders. Het aantal coronadoden is in de afgelopen 24 uur niet gestegen: het zijn er nog steeds 6090.

Afgelopen vrijdag werden twee sterfgevallen gemeld en dat zijn de laatste die tot nu toe zijn geregistreerd. Op zaterdag en zondag is voor zover nu bekend niemand overleden. Dat kan morgen nog veranderen, omdat overlijdens tijdens het weekeinde soms in de loop van maandag aan het RIVM worden doorgegeven. Het instituut brengt die informatie dan op dinsdag naar buiten. Daarom liggen de cijfers op dinsdagen doorgaans hoger dan op andere dagen. Op dinsdag 31 maart bedroeg het aantal sterfgevallen nog 175 en dat aantal werd daarna gelukkig nooit meer gehaald. Onderstaande staatjes zijn van de GGD / Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.

Vier provincies zonder doden

De GGD’s hebben wel twee nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Het totale aantal opnames staat nu op 11.851. Er zijn 69 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor die tussenstand nu 49.658 patiënten is. In de afgelopen twee weken is het coronavirus vastgesteld bij 1875 mensen en één op de drie daarvan komt uit Zuid-Holland. Dertig mensen zijn in de afgelopen veertien dagen in een ziekenhuis opgenomen. In diezelfde periode stierven 46 patiënten. Overijssel, Groningen, Friesland en Zeeland hebben al weken geen sterfgeval meer gemeld.

Sinds 1 juni kan elke Nederlander met klachten zich laten testen. Elke week doen ongeveer 60.000 mensen dat. Vorige week leverde dat 579 coronagevallen op. Het betekent dat een op de 100 tests positief was: minder dan in de weken ervoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen