Vergunning voor drie huizen Willem Sijpesteijnstraat Assendelft

Foto: Google Street View

Er is een vergunning verleend voor de bouw van drie woningen en zes garageboxen aan de Willem Sijpesteijnstraat 2A in de wijk Langeheit in Assendelft-Noord. Daarvoor wordt het bestaande bedrijfspand gesloopt. De bijbehorende schuur brandde in 2012 af en bleek toen een hennepplantage te herbergen.

De directe omgeving is overwegend positief, aldus het college eerder in de onderbouwing van het akkoord voor de wijziging van het bestemmingsplan. De eigenaar van een naastgelegen woning werd toen beschreven als ‘gemengd positief’: de ontwikkeling van bedrijvigheid naar wonen stuitte niet op bezwaren, maar de nabijheid van die woningen kon op minder enthousiasme rekenen. Huisnummer 1C is inmiddels verkocht onder voorbehoud. Andere omwonenden zagen het rommelige bestaande gebouw graag verdwijnen en daarmee ook de jongeren die het naastgelegen terrein als hangplek gebruikten.

Bezwaren

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de bouwvergunning hebben zes weken de tijd om een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt gedurende die zes weken ter inzage, van maandag 22 juni tot en met maandag 3 augustus en is ook in te zien op www.zaanstad.nl (zoekterm bekendmakingen). Wilt u de papieren stukken inzien dan moet u het contactformulier invullen op www.zaanstad.nl in. Dan wordt er contact met u opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen