Nieuwbouw IKC Overtuinen bereikt hoogste punt

Een wethouder zonder hoogtevrees.
Een wethouder zonder hoogtevrees.
Foto: Gemeente Zaanstad

Het nieuwe gebouw van het Integraal Kind Centrum Overtuinen in Zaandam heeft afgelopen week het hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren plaatste wethouder van Onderwijs Natasja Groothuismink symbolisch de eerste dakpan, in het bijzijn van de voorzitters van de twee schoolbesturen en de directeuren van OBS et Buut en CBS de Westerkim.

De bouw is uitgelopen door onenigheid tussen scholenkoepel Zaan Primair en de aannemer, maar die ellende was althans voor het moment vergeten. ‘Ik ben er trots op dat Zaanse kinderen hier over niet al te lange tijd van peuter tot ze naar de middelbare school gaan, een prachtige plek hebben voor hun opvang en basisonderwijs,’ zo vatte Groothuismink haae gevoelens samen. De scholen en andere voorzieningen moeten na de zomervakantie van volgend jaar in gebruik worden genomen.

Feestelijk moment

Brigit Schumacher van het college van bestuur van Zaan Primair spreekt in een persbericht van ‘een feestelijk moment voor het Zaanse onderwijs’. ‘Na een zeer lange voorbereiding gaat er nu echt een nieuw schoolgebouw komen. Goed en toekomstgericht onderwijs vereist een modern gebouw. Dus dit is goed voor de Zaanse jeugd.’  Aan de Mauritsstraat is straks ruimte voor in totaal circa 600 leerlingen. Er komen ook een gedeelde gymzaal, buitenspeelruimtes, aula’s, een ruimte voor peuterspelen en eentje voor- en naschoolse opvang, naast kantoor- en leefruimtes.

De architectuur past qua materialen, kleuren en textuur in de stijl van het stadscentrum. Het gebouw krijgt een typisch Zaanse gevel en is een combinatie van een aantal ‘werkgebouwen’ met kleinere ‘Zaanse huisjes’. Het pand is 4116 vierkante meter groot, waarvan 2300 voor et Buut en 1083 vierkante meter voor de Westerkim.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen