Bouw IKC Overtuinen hervat; nog geen oplossing conflict

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college verwacht dat de basisscholen Et Buut en Westerkim na de zomervakantie van volgend jaar terecht kunnen in hun nieuwbouw, het Integraal Kind Centrum Overtuinen. Het conflict tussen Zaan Primair en de aannemer is nog niet opgelost, maar ‘losgeknipt’ van de herstart van de bouw.

Dat meldt het college aan de gemeenteraad. Waar het conflict precies om draait is nooit helder uitgelegd, maar duidelijk is wel dat het de bouw met ruim zes maanden vertraagd heeft. Kennelijk heeft de gemeente, die de rekening betaalt en eigenaar wordt van de gymzaal in het complex, succesvol bemiddeld om de zaak weer vlot te trekken. Er is nu een ‘bijgesteld constructief ontwerp’. ‘Vanwege onzekerheden ten aanzien van de levering van de bouwmaterialen is gewacht met het infomeren van de betrokkenen tot definitief kon worden herstart. Hoewel de opleverdatum (nog) niet bekend is, lijkt het voor de hand te liggen dat de school na de zomervakantie van 2021 in gebruik kan worden genomen,’ aldus het college.

Verliezer betaalt

Voor het conflict is een oplossing vooralsnog niet in zicht, zo staat eveneens in een memo aan de raad. Eventuele meerkosten die als gevolg van de vertraging en de aanpassing van het ontwerp ontstaan komen voor rekening van de partij die uiteindelijk in het ongelijk wordt gesteld, zo valt te lezen. ‘Nadere informatie kan vooralsnog niet worden verstrekt.’ Het Wijkoverleg Oud West trok onlangs nog aan de bel over de moeilijkheden, die al een miljoen euro zouden hebben opgeslokt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen