Maximaal 60.000 euro voor herstel of vervanging huis Zeeheldenbuurt

Foto: Google Street View

De 53 particuliere eigenaren van woningen met grote funderingsproblemen in de Wormerveerse Zeeheldenbuurt hebben onlangs een overeenkomst van Parteon ontvangen waarmee ze kunnen kiezen voor renovatie met funderingsherstel of voor sloop en nieuwbouw. De gemeente en Parteon nemen samen 80 procent van de herstelkosten voor hun rekening, tot maximaal 60.000 euro per woning.

De totale bijdrage van de gemeente bedraagt een miljoen euro en wordt deels gedekt door het Rijk, dat drie ton bijdraagt omdat het stadsvernieuwingsproject met zowel koop- als huurwoningen als pilot is aangemeld. De rest van het geld komt uit de reserve van het Gemeentelijk Adviesbureau Funderingsherstel (200.000 euro) en uit het in 2017 door de raad verstrekte Investeringsfondskrediet voor funderingsherstel (500.000 euro). Parteon is eigenaar van de 125 huurwoningen en zorgt voor het herstel, de renovatie en de financiering daarvan.

Nadere uitwerking

Tot december 2020 worden de plannen verder uitgewerkt, met een beschrijving van de wijze en fasering van de vernieuwing. Daarna zal met de eerste huizenblokken kunnen worden gestart. ‘Gedurende de werkzaamheden zal de gemeente zich flexibel opstellen als het gaat om handhaving van de termijn om de fundering te herstellen. Mocht handhaving voor de veiligheid toch noodzakelijk zijn, dan zal de gemeente zo veel mogelijk proberen aan te sluiten bij het tempo en de volgorde waarin de bloksgewijze werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat dit niet onnodig de uitvoering vertraagt. Voor alle partijen staat een voorspoedige en veilige woonsituatie voorop,’ wordt vandaag door het college gemeld.

Het gaat om huizen aan de Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen