Voortekenen blijven gunstig voor versoepelingen per 1 juni

Foto: Flickr / Senado Federal

Elf overledenen en dertien wegens Covid-19 opgenomen patiënten meldt het RIVM vandaag, naast 172 positief geteste personen. Daarmee komen de totalen op respectievelijk 5822, 11.672 en 45.236.

Nu de aantallen nieuwe besmettingen zo terug zijn gelopen lijkt het steeds waarschijnlijker dat de aangekondigde heropening van de horeca ook daadwerkelijk door zal gaan. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat 65 procent van de ondernemers de deuren weer open gooit, hoewel winst maken vooralsnog een utopie lijkt in de anderhalvemetereconomie. KHN verwacht dat het voor zo’n 85 procent van de ondernemers eigenlijk niet uit kan, maar dat velen toch een poging zullen wagen. Intussen wordt onderzocht of schotten in kleine horecazaken kunnen worden ingezet om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veel terraseigenaren hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat zij (nog) geen schermen van plexiglas mogen gebruiken om op terrassen de anderhalvemeterregel enigszins te kunnen omzeilen. Een groot aantal had er al in geïnvesteerd, maar de gezamenlijke veiligheidsregio’s willen er pas aan nadat er een proef is gedaan door MKB Nederland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen