Wij wensen u in deze bijzondere tijd een memorabel Suikerfeest

Foto: Flickr / Quick Fix

Vrijwilligers van Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo en de Voedselbank hebben gisteren aan De Weer in Zaandam eten uitgedeeld aan mensen met de laagste inkomens.

Vandaag is de laatste dag van de islamitische vastenmaand Ramadan, die normaal uitmondt in een gezamenlijk Suikerfeest. Dat is in andere jaren een bijzonder moment dat in grote gezelschappen gevierd wordt, maar ditmaal ziet alles er wegens de wereldwijde uitbraak van Covid-19 anders uit. Uit de jaarlijkse analyse van onderzoeks- en adviesbureau Labyrinth van de mate waarin grote winkelketens inspelen op het Suikerfeest blijkt dat er ditmaal na jaren van een stijgende lijn een trendbreuk te zien was, mogelijk als gevolg van de coronacrisis. Het overgrote deel van de landelijke winkelketens en -centra heeft het feest links laten liggen.

Ten opzichte van vorig jaar is het percentage winkels dat artikelen speciaal voor het Suikerfeest verkoopt licht gedaald, maar zijn de zichtbare promotie- en reclame-uitingen voor het Suikerfeest wel toegenomen. Onder meer Albert Heijn besteedt in de onderzochte vier grote steden aandacht aan het islamitische feest,

Reacties