Tegel voor doodgestoken Nick Bood (16) uit Assendelft

Foto: Wikimedia

Burgemeester Ruud Vreeman legt op 18 september een tegel voor buurtcafé Percy’s Corner op de Zuiddijk in Zaandam ter nagedachtenis aan de zestienjarige Nick Bood, die 29 april op de A.F. de Savorin Lohmanstraat werd doodgestoken.

De tegel is een herinnering aan het geweld dat de tiener uit Assendelft het leven kostte, maar ook een oproep om aandacht voor zinloos geweld in het algemeen. Twee Zaandammers van zestien en achttien worden verdacht van het misdrijf. Het is nog onduidelijk of hen moord dan wel doodslag ten laste zal worden gelegd. De beide verdachten zitten al maanden in voorlopige hechtenis. Een derde Zaandammer die zestien was ten tijde van het gebeuren is nog steeds verdachte in de zaak, maar wel op vrije voeten.

De leerling van het Trias VMBO in Krommenie zou volgens hardnekkige geruchten zijn doodgestoken wegens een wietschuld, maar vrienden blijven even volhardend ontkennen dat dat een reden zou kunnen zijn, omdat hij geen jongen was die schulden maakte.

Op 6 mei werd in Zaandam een fakkeloptocht gehouden, waarbij onder anderen zijn vader het woord voerde. Er liepen duizenden mensen mee, met honderd fakkels en 500 witte rozen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen