CU vreest voor deelname aan raadsverkiezingen 2022

Foto: Wikimedia / Donald Trung

De ChristenUnie Zaanstad vreest niet aan de gemeentraadsverkiezingen van 2022 te kunnen meedoen als er niet ‘voldoende nieuwe mensen bereid zijn om hun schouders hier onder te zetten’. De partij vraagt leden ‘om er de komende tijd over na te denken of u dat bent’.

De ChristenUnie is sinds 1998 (eerst als GPV/RPF en sinds de fusie van die parijen in 2000 als ChristenUnie) vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Zaanstad. De partij levert sinds 2014 ook een wethouder, in de persoon van Rita Noordzij. ‘Het ledenaantal van de ChristenUnie is relatief groot maar het uitvoerende werk gebeurt door een kleine fractie en een klein bestuur,’ schrijft de partij op de website. Naast raadslid Christa Neefjes zorgen de steunfractieleden Jan Peter Blok en AndrĂ© Schipper voor de zichtbare politieke inbreng, terwijl achter de schermen de bestuursleden Eelco Holwerda, Otto Ferf Jentink, Martin van der Steen het werk doen. Daar moet nieuw bloed bij.

Het idee was om een symposium te houden ovver het onderwerp De toekomst van christelijke politiek in Zaanstad, maar dat zit er door de coronabeperkingen op korte termijn niet in. Er wordt echter al wel vooruit gekeken naar de komende verkiezingen, en daar hoort ook een goede kandidatenlijst bij. En dat blijkt een opgave te zijn die het Zaanse smaldeel van de ChristenUnie zorgen baart.

 

Reacties