Zaans Medisch Centrum alweer op zoek naar vrijwilligers

Foto: Google / Zaans Medisch Centrum

Het kan snel gaan: het Zaans Medisch Centrum hanteert strikte regels voor patiënten die niemand mee mogen nemen als ze daar komen voor een consult, maar zoekt al wel weer vrijwilligers die moeten meehelpen met het opstarten van de reguliere zorg.

Het ’terug naar normaal’ inclusief de invoering van de anderhalvemeterregel is een grote opgave, die het ZMC zonder vrijwilligers niet kan volbrengen, zo is op de website te lezen. ‘Sterker nog, onze vrijwilligers vormen met elkaar als het ware de Haarlemmerolie die ervoor zorgt dat onze artsen en verpleegkundigen zich volledig kunnen richten op hun zorgtaken.’ En dus worden nieuwe vrijwilligers opgeroepen voor de afdeling Gastenservice, die ervoor zorgt dat alle patiënten en hun bezoek worden verwelkomd, waar nodig worden geholpen bij het aanmelden bij de ontvangstzuilen en wegwijs worden gemaakt in het ziekenhuis.

Jonger dan 75

‘Bent u jonger dan 75 jaar, representatief en gastvrij ingesteld, heeft u een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent u vitaal en klantgericht ingesteld dan zijn wij op zoek naar u,’ schijft het ZMC. Een nieuwe taak is dat deze vrijwilligers patiënten en bezoek aanspreken op het naleven van de nieuwe coronahuisregels. U kunt zich aanmelden via deze link en voor vragen kunt u terecht bij Leonie Polman (coördinator Gastenservice, [email protected], tel.: 075 650 2632). De aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt deel uit van de procedure.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen