POV vraagt om duidelijkere bebording looprichting Gracht

Foto: Gemeente Zaanstad

De borden die op de Gedempte Gracht in Zaandam de looprichting aangeven zijn volgens de POV te klein in aantal en bovendien onduidelijk. Mensen zouden daardoor nier doorhebben dat ze aan de verkeerde kant van het water lopen.

Het ‘verplichte’ eenrichtingsverkeer in de winkelstraat is bedacht om mensen zoveel mogelijk te scheiden, maar heeft geen wettelijke grondslag. Rechts aanhouden is daarom een eerder een verzoek dan een verplichting. Mensen die zich wel aan de juiste looprichting houden ergeren zich aan tegenliggers, omdat die de veiligheid in de steeds drukker wordende straat compromiteren. Shoppers die de Gracht bereiken via de Vinkenstraat of de Rozengracht worden volgens de Partij voor Ouderen en Veiligheid onvoldoende gewezen op de veiligheidsmaatregel.

Aanpassingen in het vat?

De fractie wil nu van het college te weten komen of er plannen zijn om nog meer borden te plaatsen met een verwijzing naar de gewenste looprichting en om een ander soort bord te gebruiken waardoor het voor iedereen duidelijk is dat die voor voetgangers bedoeld zijn. Duo-raadslid Nino Keijser vraagt verder welke mogelijkheden het college ziet om ervoor te zorgen dat iedereen gehoor geeft aan de ‘verplichte’ looproute.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen