Tweede ‘Hart voor Zaankanters Kwis’ op 29 mei

Foto: Pixabay / ID 472301

Er komt op veler verzoek een tweede editie van de Hart voor Zaankanters Kwis, op vrijdag 29 mei. Het doel van de quiz is om geld in te zamelen voor Zaanse bedrijven, organisaties of kleine zelfstandigen die door de coronacrisis zijn gedupeerd.

De eerste quiz trok 700 deelnemers die samen 6000 euro bijeen wisten te brengen. Maar ook nu er voor sommige branches wat verlichting is zijn er nog veel ondernemers en organisaties die het heel zwaar hebben, aldus de organisatie. Daarom komt er een extra Hart voor Zaankanters Kwis met opnieuw veel prominente Zaankanter, zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis en de comedians Rayen Panday en Lennette van Dongen. De kwis is een initiatief van het platform Wij zijn Zaankanters van de PvdA Zaanstreek en de Culturele Raad Zaanstad, iedereen in de organisatie werkt gratis mee.

Iedereen kan meedoen

Alle vragen uit de kwis gaan over Zaanse onderwerpen. Deelnemen staat open voor iedereen, individueel of als team. Als deelnemer kiest u een ‘goed doel’ waarvoor u speelt en welk bedrag u daaraan wilt doneren. Een ondernemer of organisatie die is getroffen door de coronacrisis kan zich aanmelden als goed doel of worden aangedragen door iemand die hem of haar wil steunen. Mede-initiatiefnemer Mark Damman: ‘We hopen mensen in deze tijden een leuke avond te bieden door een gezellige en unieke Zaanse quiz via internet aan te bieden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat we gedupeerde Zaankanters een hart onder de riem steken en elkaar als Zaankanters door de crisis heen helpen. We hopen dat de hele Zaanstreek weer meespeelt.’

Vanuit het Zaantheater

De Hart voor Zaankanters Kwis begint op 29 mei om 20:00 uur en is te bekijken via YouTube en op www.hartvoorzaankanterskwis.nl. ‘De Zaanse geluksprofessor’ en mede-initiatiefnemer Patrick van Hees neemt samen met de Zaanse cabaretière Marjolijn van Kooten de presentatie voor zijn rekening nemen. Dit keer vanaf het podium van de grote zaal van het Zaantheater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen