Benefietquiz om Zaankanters door de crisis te slepen

Foto: Pixabay / Tumisu

Vele prominente Zaankanters onder wie burgemeester Jan Hamming, tv-coryfee Henny Huisman en radio-dj Tim Klijn werken vrijdag 24 april mee aan de Hart voor Zaankanters Kwis. Het doel daarvan is om geld in te zamelen voor Zaanse bedrijven, organisaties of kleine zelfstandigen die gedupeerd zijn door de coronacrisis.

De kwis is een initiatief van het platform Wij zijn Zaankanters en de Culturele Raad Zaanstad. Iedereen in de organisatie werkt gratis mee. Alle vragen gaan over Zaanse onderwerpen. Er zijn 40 vragen in acht categorieën (algemeen, geschiedenis, muziek, sport, nieuws, kunst & cultuur, bedrijven en eten & drinken) en de spelshow duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemen staat open voor iedereen, individueel of als team. Als deelnemer kiest u een ‘goed doel’ waar u voor speelt, en welk bedrag u voor dit goede doel wilt doneren. Een ondernemer of organisatie die is getroffen door de coronacrisis kan zich aanmelden als goed doel of worden aangedragen door iemand die hem of haar wil steunen.

Leuke avond om nood te lenigen

Voorzitter Mark Damman van de PvdA Zaanstreek is de bedenker en één van de organisatoren: ‘We hopen mensen in deze tijden een leuke avond te bieden door een gezellige en unieke Zaanse kwis aan te bieden via internet. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat we gedupeerde Zaankanters een hart onder de riem steken en elkaar als Zaankanters door de crisis heen helpen. We hopen dat de hele Zaanstreek vrijdag meespeelt,’ zegt hij. De Hart voor Zaankanters Kwis vindt begint om 20:00 uur en is te bekijken via www.hartvoorzaankanterskwis.nl. Geluksprofessor en medeorganisator Patrick van Hees neemt de presentatie voor zijn rekening. U kunt hier een bedrijf, zzp’er, organisatie, vereniging of culturele instelling aanmelden die wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken.

Nagekomen: de quiz.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen