Online onderzoek gestart naar knelpunten bij N203 in Krommenie

Foto: Google Street View

De provincie begint vandaag met een online onderzoek waarin de omwonenden van de N203 in Krommenie kunnen aangeven wat volgens hen de grootste knelpunten van de weg zijn en welke mogelijke oplossingen zij zien. Meedoen is volgens de provincie niet ingewikkeld: op een kaart kunnen omwonenden aangeven wat de prettige, minder prettige of vervelende plekken rondom de weg zijn. Vervolgens worden hierover aanvullende vragen gesteld. Deelnemen kan tot 14 juni.

‘De beleving van de bewoners rondom de N203 is voor ons erg belangrijk. We willen graag weten wat hun ervaringen en ideeĆ«n zijn. Ik hoop van harte dat velen mee gaan doen aan het onderzoek,’ zo roept Gedeputeerde Jeroen Olthof KrommenieĆ«rs op om hun steentje bij te dragen. Met de inbreng van de omwonenden wordt een lijst van mogelijke maatregelen opgesteld. Denk daarbij aan maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren of om geluidsoverlast tegen te gaan. Deskundigen bekijken vervolgens hoe effectief de voorgestelde maatregelen zijn. Na de zomer worden de omwonenden daarover bevraagd.

Eind dit jaar besluiten

Naar verwachting nemen Gedeputeerde Staten aan het eind van het jaar een besluit over de te treffen maatregelen. De bij Krommenie is voor veel autoverkeer de dagelijkse route tussen de A8 en de A9. De mogelijke aanleg van een verbindingsweg tussen de A8 en de A9 moet daar verandering in brengen, maar die weg ligt er de komende jaren nog niet. Krommenie kan daar daar niet op wachten: daar moeten voor 2025 al zaken worden aangepakt en verbeterd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen