Onvindbare taxi’s bij station Zaandam GroenLinks doorn in het oog

Foto: Google Street View

Taxichauffeurs hebben er bij het station in Zaandam veel last van dat ze door het ontbreken van duidelijke borden die reizigers de weg wijzen naar de standplaats bijna niet te vinden zijn, zo heeft GroenLinks ontdekt. De fractie stelt er morgenavond tijdens de digitale vergadering van de raad vragen over.

Standplaatsen liggen meestal dichtbij een station, maar in Zaandam is het volgens GroenLinks ‘een zoekplaatje’. ‘Op het Stadhuisplein staat bij het begin van de roltrap naar het centrum een vrijwel onleesbare richtingaanwijzer die de kant van de Gedempte Gracht opwijst voor een taxi. Een knappe kop die op die manier de taxistandplaats weet te vinden. Even verderop staat geen enkele richtingaanwijzer meer naar de taxistandplaats,’ aldus fractievoorzitter Romkje Mathkor. Daarnaast is de taxistandplaats sowieso een behoorlijk stuk lopen, zeker voor mensen met bagage. Om nog maar te zwijgen over mensen die slecht ter been zijn.

Bruidsparen

Het is bovendien nog steeds (te) lastig om mensen dichtbij de oostkant van het station af te zetten, hetgeen ook voor bruidsparen problematisch is. Dit gebeurt nu wel bij het busstation, maar dat mag officieel niet. Uiteindelijk moet er een Kiss & Ride komen, maar wanneer die voorziening gerealiseerd wordt is nog onduidelijk. GroenLinks bepleit daarom op korte termijn tenminste één maar bij voorkeur twee plekken voor een taxi dichter bij het station, duidelijk leesbare aanwijzingen voor de route ernaar toe en een tijdelijke Kiss & Ride. Morgen moet de wethouder laten weten hoe het college daar tegenover staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen