Jan Hamming vraagt aandacht voor de inzet van jongeren

Foto: Pixabay / Geralt

De afgelopen periode heeft de Zaanse jeugd regelmatig kritiek gekregen. Zo hielden verschillende groepen jongeren zich niet aan de regels. ‘Gelukkig heb ik ook heel veel andere geluiden gehoord. Geluiden over kinderen die een bijdrage leveren aan onze gemeenschap,’ schrijft burgemeester Jan Hamming op Facebook. Hij wil het beeld graag nuanceren.

 

 

Zo worden in Poelenburg en Peldersveld speelgoedpakketjes gemaakt voor kinderen van arme gezinnen. In de eerste week voor zo’n 20  en inmiddels ontvangen al ongeveer 150 armere gezinnen een pakketje. Die pakketjes moeten natuurlijk langsgebracht worden en dat wordt mede gedaan door de jonge Badr en Khalid van veertien. Zij bezorgen wekelijks tientallen pakketten aan huis.

Meer moois

In de meivakantie hebben meer dan 170 kinderen geholpen met het opruimen van zwerfafval. De gemeente deed een oproep en hierop werd massaal gereageerd: er waren meer kinderen dan dat er zwerfvuilprikkers te leen waren. Darren (16), Noah (17) en Colin (28) maakten de afgelopen weken filmpjes met voetbaloefeningen voor de jeugd van Fortuna Wormerveer. Kinderen tussen de acht en twaalf jaar konden op die manier op afstand toch lekker voetballen. En ook de kleinste generaties dragen hun steentje bij. Mats (7) en Tom (5) timmerden met hun vader een boekenkastje waarmee ze in hun straat een boekenruilstation maakten in Westerwatering.

‘Deze prachtige initiatieven laten zien: de Zaanse jeugd is zeker niet over één kam te scheren. Kinderen kunnen ook een bijdrage leveren aan onze gemeenschap en ik ben blij om te zien dat velen dat ook doen,’ aldus Hamming. Hij roept mensen op om óók dergelijke inspirerende verhalen over jonge Zaankanters te delen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen