Voorzichtige stapjes naar meer bewegingsruimte

Foto: Pixabay / Succo

Burgemeester Jan Hamming waarschuwt ervoor dat een vinger meer vrijheid nog geen hele hand is: voorzichtigheid blijft belangrijk en meer bewegingsvrijheid betekent óók elkaar letterlijk de ruimte geven.

 

 

 

 

 

‘Ik heb er alle begrip voor dat mensen hier heel veel behoefte aan hebben. De afgelopen maanden hebben invloed gehad op ons allemaal. Soms heel direct op bijvoorbeeld ondernemers die hun bedrijf moesten sluiten. Maar ook op gezinnen die veel langer en vaker dicht op elkaars lip zaten. Voor velen is dit dus een opluchting. Tegelijkertijd moeten we voorzichtig blijven. Het virus is niet ineens verdwenen,’ schrijft hij op de gemeentelijke Facebook-pagina.

Niet laks worden

‘Als we laks omgaan met de richtlijnen die er nog zijn kan de ziekte snel in volle omvang terugkeren. Onze ziekenhuizen hebben, mede door uw inzet, weer wat lucht. Maar onverschilligheid kan daar snel verandering in brengen. Als het virus weer opvlamt zijn we snel weer terug bij af. Mijn oproep is dus: koester de stapjes naar meer bewegingsvrijheid, maar blijf voorzichtig. Geef elkaar de ruimte. Zoek de drukte niet op. Door ons gezonde verstand te gebruiken blijven we gezond.’

Vanochtend, van het landelijke deel van onze nieuwssite.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen