Aantal ziekenhuisopnames sinds 15 maart niet zo laag

Foto: Public Domain Pictures

Vandaag zijn door het RIVM 27 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn en 36 personen die aan een besmetting met het corovavirus zijn overleden. Geen van de laatsten woonde in de Zaanstreek.

De coronapandemie heeft nu in Nederland volgens de officiële cijfers 5204 levens geëist. Dat zijn de slachtoffers bij wie door middel van een test het virus daadwerkelijk is aangetoond. Van de 41.319 positief geteste patiënten kwamen er 11.153 in het ziekenhuis terecht. Het afgelopen etmaal liep dat eerste cijfer weer met 232 op. Het aantal ziekenhuisopnames is niet meer zo laag geweest sinds 15 maart, toen we nog aan het begin van de lockdown light stonden. Het Zaans Medisch Centrum meldde er vandaag twaalf.

Economische impact

Door de coronacrisis krijgt Nederland volgens voorspellingen van de Europese Commissie dit jaar in de grootste economische schok sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog te verwerken met een krimp van de economie van 6,8 procent. Na jaren van groei is dat een dreun, hoewel andere EU-landen het nóg zwaarder krijgen, gezien de gemiddelde krimp van 7,7 procent in de Unie als geheel.

 

 

 

 

De werkloosheid zal in Nederland oplopen en ook het begrotingstekort, als gevolg van alle steunmaatregelen en teruggelopen belastinginkomsten. Met name personeel zonder een vast contract gaat de klappen opvangen op de arbeidsmarkt. Volgend jaar moet echter alweer groei te zien zijn, al is dat niet op het niveau van voor de crisis en zullen er nog steeds minder mensen betaald werk hebben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen