Weelbrug Westzaan vandaag startplek herinrichting

Het werk gaat vandaag van start vanaf de Weelbrug richting het zuiden.
Het werk gaat vandaag van start vanaf de Weelbrug richting het zuiden.
Foto: Google Street View

De bestrating bij de Weelbrug in Westzaan wordt morgen deels vervangen, waardoor automobilisten zullen moeten omrijden. De hulpdiensten kunnen er nog wel langs.

In opdracht van gemeente start aannemer Gebr. Beentjes vandaag met de herinrichting van de J.J. Allanstraat en het Zuideinde. Daarbij worden de Paradijsvogel, Klein Engeland en de Groenejagerstraat meegenomen. De openbare ruimte van de J.J. Allanstraat en het Zuideinde is aan vervanging toe en de inrichting voldoet niet meer aan de huidige eisen: de bestrating is versleten, de rijbaan vertoont rijsporen en is op plaatsen verzakt. De verzakkingen worden veroorzaakt door ongelijkmatige zettingen van het riool. Daar waar nodig wordt het riool dan ook hersteld. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen er altijd langs.

Schone grond

Inmiddels is de bovenste laag grond in zo’n 60 tuinen van woningen aan de Kerkbuurt, de J.J. Allanstraat en het Zuideinde die ernstig verontreinigd was vervangen door een nieuwe schone grondlaag. Tijdens de komende werkzaamheden worden de J.J. Allanstraat en het Zuideinde aan één kant afgesloten voor het autoverkeer, maar in het weekend is de weg gewoon open. Er wordt ongeveer 100 meter per week afgewerkt vanaf de brug over de Weegsloot richting het zuiden.

Fasering

De werkzaamheden zijn in de volgende vijf hoofdfases verdeeld: Weelbrug – Dolphijstraat 30 maart tot 26 juni; Dolphijstraat – dorpshuis De Kwaker 15 juni tot 21 augustus; De Kwaker – firma Brinkman 27 juli tot oktober. Brinkman – ’t Hoenstraat 5 oktober tot 18 december en ’t Hoenstraat – Overtoom 4 januari 2021 tot 26 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen