Twee weken werk aan rotondes en kruisingen Assendelft

Eén van de plekken waar veranderingen op til zijn.
Eén van de plekken waar veranderingen op til zijn.
Foto: Google Street View

De gemeente laat vanaf deze week in Assendelft werkzaamheden uitvoeren op de rotonde Noorderveenweg – Dorpsstraat, het kruispunt Waterrijklaan – Noorderveenweg, het kruispunt Dorpsstraat ter hoogte van de huisnummers 829 tot en met 837 en op drie rotondes in de Saendelverlaan. Dat gaat ongeveer twee weken duren.

 

 

 

De aanpassingen moeten deze verkeersknooppunten voor alle verkeersdeelnemers veiliger maken. Het werk wordt uitgevoerd door Gebr. Van de Veekens en heeft tot gevolg dat het verkeer moet omrijden. Bij het kruispunt Dorpsstraat 829 tot en met 837 (locatie 1 de kaart hiernaast) wordt de rode strook over de Dorpsstraat in het verlengde van het Stijlpad verwijderd. Hierdoor wordt de voorrangssituatie voor (brom)fietsers verduidelijkt. Omdat de voorrangssituatie voor (brom)fietsers en voetgangers gelijk getrokken verdwijnt ook het zebrapad. De rode sugestiestroken op de Dorpsstraat worden doorgetrokken.

De drie rotondes in de Saendelverlaan (Ambachtslaan, Zwarte Ring – Jura en Kreeklaan – Rangeerder, de locaties 2 tot en met 4) krijgen borden naast en markeringen op het fietspad om de fietsoversteek duidelijker onder de aandacht te brengen. In het midden van de rotondes wordt een haag of een muur geplaatst. Hierdoor wordt het zicht weggenomen en krijgen automobilisten minder prikkels en kunnen zij zich focussen op het verkeer dat van links en rechts komt.

Bij het kruispunt Noorderveenweg – Waterrijklaan (locatie 5) komen eveneens borden bij en markeringen op het fietspad met als doel duidelijkere fietsoversteek.

Datzelfde geldt voor de rotonde Noorderveenweg – Dorpsstraat (locatie 6). Daar komen ook busvriendelijke drempels om het verkeer vanaf de Noorderveenweg af te remmen. In de bocht van de rotonde komt een kasseienstrook met bestrating met kubusvormige straatstenen. Hierdoor wordt het zicht van automobilisten tijdens het afrijden van de rotonde vergroot. Vrachtwagens en (lijn)bussen kunnen gewoon over deze strook rijden. En ook hier wordt in het midden van de rotonde een haag of muur geplaatst.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen