Eenrichtingsverkeer voor voetgangers op de Gedempte Gracht

De bruggen worden ook eenrichtingsverkeer.
De bruggen worden ook eenrichtingsverkeer.
Foto: Google Street View

De gemeente gaat morgen beginnen met het plaatsen van borden om op de Gedempte Gracht éénrichtingsverkeer voor voetgangers in te stellen: van het Rustenburg richting de Westzijde aan de zuidkant en ten noorden van het water in omgekeerde richting. ‘De drukte in het weekend en de vragen hierover noopten ons tot het nemen van maatregelen,’  schrijft gebiedsmanager Erik van Druenen op Facebook.

Woensdag gaan we beginnen met het plaatsen van maatregelen om de Gedempte Gracht éénrichtingsverkeer voor voetgangers te maken. Dus van Rustenburg richting Westzijde aan de zuidkant en de noordkant van het water van Westzijde richting Rustenburg.De drukte in het weekend en de vragen hierover noopte ons tot het nemen van maatregelen.Help de ondernemers en houd je aan deze maatregel.#anderhalvemeter #blijfbinnen

Geplaatst door Erik van Druenen op Maandag 4 mei 2020

Hij roept het winkelend publiek op om die looprichtingen aan te houden en om zo de ondernemers te helpen. Mensen kunnen oversteken over de bruggen, die eveneens eenrichtingsverkeer worden. Het is de bedoeling dat op deze manier voorkomen wordt dat de straat moet worden afgesloten. Vergelijkbare maatregelen worden ook elders uit de kast getrokken om stromen voetgangers in goede banen te leiden.

In het Belgische Antwerpen wordt gevraagd om zoveel mogelijk rechts aan te houden in de winkelstraten als daar op 11 mei de zaken weer open mogen. Mensen moeten er daar ook aan wennen om bij het betreden en verlaten van winkels altijd rechts aan te houden, om te voorkomen dat klanten elkaar kruisen. Dus bij de uitgang naar rechts, en niet tegen de stroom in.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen