Militaire assistentie voor personeel Evean Guisveld

Foto: Google Street View

Er zijn verpleegkundigen en verzorgenden IG van defensie actief in twee huizen van Evean: eerst in het Eduard Douwes Dekker in Amsterdam Noord en nu ook in Guisveld in Zaandijk. De komende drie weken ondersteunen zij daar het verpleeghuispersoneel.

‘Het is indrukwekkend om een groep mannen en vrouwen in uniform voor de deur te zien staan,’ zegt locatiemanager Jessica Zwart op de website van de zorginstelling. ‘Bij binnenkomst werden ze door ons verwelkomd maar ook door militair adviseur van de Veiligheidsregio majoor Peter Aelmans.’ Op de twee psychogeriatrische afdelingen van Guisveld, waar ouderen met dementie worden verzorgd, heeft Evean volgens het bericht ’te maken met Covid-19′. De ernst van de uitbraak wordt niet nader toegelicht, maar wel is te lezen dat er bewoners aan het virus overleden zijn.

Voor de kiezen gekregen

‘Het werk is daarom zowel fysiek als emotioneel zwaar,’ zegt Zwart. ‘In de wetenschap dat we nog langere tijd met het virus in Nederland te maken hebben, is het noodzakelijk om het personeel ondersteuning en aflossing te geven. De medewerkers van de afdelingen hebben het de laatste weken echt voor hun kiezen gekregen. De militairen, drie verpleegkundigen en drie verzorgenden IG zijn dan ook zeer welkom om goede zorg aan onze bewoners te kunnen blijven geven.’ De militairen zijn verdeeld over de twee psychogeriatrische afdelingen en worden aan vaste personeelsleden gekoppeld om goed ingewerkt te kunnen worden. De militairen zijn volgens Aelmans ‘blij dat ze een steentje bij kunnen dragen aan het zorgpersoneel van Evean en daarmee ook de bewoners te helpen’. Eerder sprong defensiepersoneel ook al bij in het Zaans Medisch Centrum.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen