Koningsdag rustig verlopen, met veel muzikale intermezzo’s

Foto: Twitter / Els de Jonge

Koningsdag is in Zaanstad zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Over het algemeen werden door het hele land de strenge coronaregels goed nageleefd en hielden mensen voldoende afstand tot elkaar.

Veel mensen gingen vanwege het mooie weer een rondje fietsen, waardoor soms opstoppingen ontstonden bij verkeerslichten en de anderhalve meter tussenruimte niet in acht werd genomen. Bij de ponten over het Noordzeekanaal bij Buitenhuizen en in Velsen leidden verkeersregelaars da gang van zaken in goede banen. Motorrijders die er in groepsverband op uit trekken blijken nogal eens moeite met de anderhalve meter te hebben als zij gezamenlijk tanken of ergens langs de weg stoppen.

Vanaf vandaag is het even voorbij met het mooie weer. De bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten arriveert regen. De temperatuur stijgt naar 11 tot 18 graden Celsius. Morgen valt eerst wat regen en komt het in de middag tot buien met tussendoor de zon. Ook donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met kans op buien en onweer mogelijk. In het weekend wordt het weer wat zachter.

Op initiatief van het concertgebouw orkest doet de Bullekerk op geheel eigen wijze mee met het spelen van het Wilhelmus. Met dank aan Ati Lust, Robert Vethaak en Jeroen Vleeshakker.

Geplaatst door Cultureel Centrum Bullekerk op Maandag 27 april 2020

https://twitter.com/ZFCZaandijk/status/1254709868654497794

Oeps. Verspreking. “Koninginnedag” ???

Geplaatst door Frits Nieste op Maandag 27 april 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen