Weer fatale afloop besmetting: nu 37 coronadoden

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Vandaag zijn er door het RIVM 65 patiënten gemeld als in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 43 overledenen. Er kwamen de afgelopen 24 uur 400 positief geteste zieken bij, waardoor het laatste aantal is gestegen naar een totaal van 38.245. Er overleden 4518 coronapatiënten en 10.521 mensen belandden in het ziekenhuis. In Zaanstad liep het aantal fataal afgelopen besmettingen met één op tot 37.

 

 

 

Het Amsterdam UMC en de GGD beginnen een grondig onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus in verpleeghuizen, met als doel erachter te komen of mensen die geen symptonen van het virus vertonen toch anderen kunnen besmetten.

Dat meldt de NOS vandaag. Er zullen in totaal zo’n 1500 bewoners en medewerkers van drie verpleeghuizen twee keer, met een week tussentijd, worden getest op corona. De aanleiding voor het onderzoek is Amerikaanse research die veronderstelt dat mensen die weinig tot geen klachten hebben wel mensen kunnen besmetten. Hieruit zou mogelijk blijken dat zorgpersoneel ongewild voor besmettingen in verpleeghuizen heeft gezorgd. De resultaten hebben ook consequenties voor een mogelijke versoepeling van het bezoekverbod.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen