Eerste ZaanPride doorgeschoven naar volgend jaar

Foto: De Zaanse Regenboog

De ZaanPride gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Eerst werd gedacht aan uitstel tot augustus, maar na de persconferentie van premier Mark Rutte van gisteravond zijn de kaarten opnieuw geschud en blijkt ook de nieuwe datum een onmogelijkheid te worden.

‘We konden dan ook niet anders dan het besluit te nemen om de Zaanse Regenboogweek en de ZaanPride in de huidige vorm geen doorgang te laten vinden. In plaats van een Pride gaan we kijken naar mogelijkheden om later dit jaar verschillende kleinere activiteiten te organiseren. Om de zichtbaarheid voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad te vergroten en om elkaar weer te kunnen ontmoeten na een bijzondere periode,’ schrijft de organisatie in een persbericht.

Teleurstelling

‘We realiseren ons dat veel mensen zich verheugden op ZaanPride. Ook voor alle vrijwilligers en voor onze partners is het een teleurstelling. Tegelijk kijken we ook hoopvol vooruit naar de toekomst. De viering van eerste editie van ZaanPride wordt doorgeschoven naar 2021 met de verwachting van even zoveel inzet en support van iedereen met een Zaans Regenbooghart. En met de ondersteuning van onze sponsoren.’

 

 

 

 

Er is de afgelopen maanden van voorbereiding al wel een stevig fundament gelegd voor de toekomst. ‘We blijven staan voor onze missie dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. We kijken uit naar ZaanPride 2021, een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.’  De Zaanse Regenboog blijft ondertussen initiatieven ontwikkelen om er ook tijdens en na deze crisis te zijn voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen