Eerste ZaanPride verschoven van juni naar eind augustus

Foto: De Zaanse Regenboog

De eerste ZaanPride wordt uitgesteld tot eind augustus. De Zaanse Regenboogweek en de Regenboogparade zouden in juni plaatshebben, maar door de snelle verspreiding van het coronavirus kan de organisatie niet alle noodzakelijke voorbereidingen treffen.

In de organisatie zijn ook partners vanuit de ouderenzorg, jeugdzorg en gezondheidszorg vertegenwoordigd, zo laten Claudia Janssen van JEZ Jongeren,  Angelique Melisse van Odion, Oscar Bodelier van ZaanPride en Frankie Vos van Stichting de Zaanse Regenboog weten. De zorgmedewerkers werkten mee aan één of meerdere activiteiten, maar hebben nu hun handen vol aan hun werk. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de politiemensen verenigd in Roze in Blauw en andere hulpverleners. ‘De huidige crisis raakt partners, vrijwilligers en alle andere betrokkenen. De komende tijd zal een ieder bezig zijn met de gevolgen van de coronacrisis. Familie, vrienden, werk, zorgen voor elkaar en voor jezelf hebben nu de prioriteit,’ aldus de organisatie van de ZaanPride. ‘Hopelijk is de crisis eind augustus zodanig onder controle dat ons evenement, dat vooral mensen wil samenbrengen, van extra waarde gaat zijn.’

Nieuw programma

Wat nu in ieder geval geland wordt is een beperkte Zaanse Regenboogweek van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. De schoolvakantie eindigt dit jaar op 16 augustus, tevens de laatste dag van Sail Amsterdam. De overige partners worden op dit moment benaderd om in overleg ook al hun geplande activiteiten te verplaatsen. De planning ziet er nu zo uit:

  • Woensdag 19 augustus : opening van de ZaanPride op de Zaan met de Zaanprinses;
  • Donderdag 20 augustus: het Café Pride feest bij Odion (onder voorbehoud);
  • Vrijdag 21 augustus:  het jongerenfeest in de Hellema.
  • Zaterdag 22 augustus: de Zaanse Regenboogparade en het ZaanPride Event in Cultureel Centrum Bullekerk;
  • Zondag 23 augustus: de lezing genderidentiteit en het TranScreen filmprogramma in Filmtheater De Fabriek.

Daarnaast is er ruimte om op de dagen voorafgaand aan zaterdag 22 augustus, activiteiten te laten plaatsvinden, zoals de salsaworkshop of de Roze Bingo.

 

Reacties