ZMC meldt vandaag 24 opgenomen coronapatiënten

Foto: Flickr / Governor Tom Wolf

Er zijn het afgelopen etmaal 189 patiënten patiënten gemeld als in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 132 als gevolg van het coronavirus overleden personen. Dat waren er gisteren 115. Het Zaans Medisch Centrum meldde vandaag om 12:00 uur 24 opgenomen coronapatiënten.

Het aantal bevestigde zieken met Covid-19 is daarmee op 24.413 gekomen. De nieuwe meldingen komen uit alle twaalf provincies, maar met 411 (31 procent) besmettingen kwamen de meeste nieuwe meldingen uit Zuid-Holland. Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42 procent) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft. Het virus heeft nu minstens 2643 levens geëist, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM. Uit Zaanstad kwamen de afgelopen 24 uur 88 nieuwe ziekmeldingen, uit Wormerland zestien en uit Oostzaan acht. Gisteren waren die cijfers respectievelijk 89, zestien en acht.

Gevangenissen en TBS-klinieken

Vandaag werd bekend dat in Nederlandse gevangenissen en TBS-klinieken negen mensen positief getest zijn op het virus. Nog eens zeven anderen hebben klachten die wijzen op besmetting, zo liet get ministerie van Justitie en Veiligheid weten. Twee ter beschikking gestelden zijn in een ziekenhuis opgenomen en één in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Acht zitten in de klinieken in isolatie. Van de besmette gevangenen zijn er twee naar het gevangenisziekenhuis overgebracht en zitten er drie in isolatie. Vorige week werd duidelijk dat een cipier in Roermond ook het coronavirus had opgelopen. Volgens het ministerie zijn er onder het personeel sindsdien geen besmettingen bijgekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen