ZMC zoekt iPads voor familiecontacten patiënten in isolatie

Foto: Google Street View

Het Zaans Medisch Centrum probeert een aantal iPads cadeau te krijgen zodat patiënten in isolatie dichter in contact met hun familie kunnen komen. Dat zegt hoofd zorg Josselyn Oldewarris in een interview op de website van het ziekenhuis.

Als verantwoordelijke voor de verpleegkundigen ziet zij van nabij hoe inventief mensen in deze crisis zijn om tot een efficiëntere manier van werken te komen: ‘Tijdens het reguliere werk zijn dingen normaal, je doet het, want je hebt dat altijd al zo gedaan. Nu worden mensen creatiever en dat is wel heel mooi om te zien.’ De verpleegafdeling waar normaal gesproken medicinale behandelingen plaatsvinden is omgebouwd tot een speciaal ingerichte corona-verpleegafdeling, zo vertelt ze ook. Er kunnen maximaal 39 corona-patiënten  worden verpleegd en verzorgd, waar veel personeel voor nodig is. Maar: er komt hulp uit alle hoeken van het ziekenhuis.

‘Niets is te veel’

‘Na een korte training worden zorgverleners uit andere disciplines gekoppeld aan een gediplomeerd verpleegkundige van de afdeling. Er zijn instructiekaarten gemaakt voor verschillende zorgverleners. Dan kijken we naar wat iemand goed kan, er is zoveel te doen: spullen halen, voeding verzorgen, materialen klaarleggen, schoonmaak. Natuurlijk zijn er dan vragen over het werk vanuit andere disciplines. Maar niets is te veel voor mensen. Weet iemand iets niet? Dan is iedereen bereid om het uit te leggen,’ aldus Oldewarris. ‘Straks kennen we elkaar allemaal in het hele ziekenhuis.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen