Regionaal ov-ticket voor toeristen moet bezoek aan onder meer Zaanse Schans vereenvoudigen

Foto: Metropoolregio Amsterdam

Toeristen kunnen sinds deze zomer in de regio Amsterdam met het Amsterdam & Region Travel Ticket moeiteloos met alle vormen van openbaar vervoer reizen, bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans en het Zaans Museum. Dat is een voor Nederland uniek concept.

De tickets zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen NS, GVB, Connexxion, EBS, Amsterdam Marketing, Metropoolregio Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam. Eén van de doelstellingen uit de Strategische Agenda Toerisme 2025 van de MRA is om de groei van het toerisme te faciliteren en een balans te vinden en te behouden tussen bewoners, bezoekers en bedrijven. Met het A&RTT kunnen internationale bezoekers eenvoudig met trein, bus, tram, metro en veerdiensten in de regio reizen en toeristische trekpleisters buiten Amsterdam bezoeken.

  • Amsterdam Travel Ticket (ATT)
    De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Amsterdam (GVB) en kan met de trein of bus (lijn 197 Amsterdam Airport Express) van en naar Schiphol.
  • Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT)
    De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in de hele metropoolregio Amsterdam (met alle vervoerders).
  • Holland Travel Ticket (HTT)
    De bezoeker kan 1 dag onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Nederland. Er is eveneens een off-peak-variant geldig voor 06.30 uur en na 09.00 uur doordeweeks en onbeperkt in het weekeinde.

Op Schiphol zijn zes speciale Travel Ticket-automaten geplaatst. De tickets zijn verkrijgbaar in de vier bagagehallen en op Schiphol Plaza. Ook op Amsterdam Centraal Station is de eerste kaartautomaat geplaatst in de OV-servicewinkel aan de IJ-zijde. Vier andere automaten zijn geplaatst bij de verschillende opgangen naar het busstation. Wanneer de evaluatie van het project is afgerond is nog niet bekend.

I amsterdam City Card

De I amsterdam City Card geeft nu recht op gratis toegang of korting tot musea en attracties in de Metropool Amsterdam en onbeperkt gebruik van openbaar vervoer van het GVB in Amsterdam. Amsterdam Marketing startte begin juli met een pilot om het A&RTT en de 72 uurs-variant van de I amsterdam City Card te integreren. Hierdoor konden internationale bezoekers 72 uur onbeperkt gebruikmaken van het hele ov-netwerk in de regio en tegen aantrekkelijke voorwaarden toegang krijgen tot musea en attracties

De pilot duurde twee maanden. Als blijkt dat die een succes was, wordt mogelijk volgend jaar de geïntegreerde kaart gelanceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen