D66 op zoek naar opvolger Gedeputeerde Jack van der Hoek

Het provinciehuis in Haarlem.
Foto: Google Street View

D66 is op zoek naar een nieuwe Gedeputeerde voor de portefeuille Economische Zaken nu Jack van der Hoek uit Uitgeest door de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is voorgedragen als nieuwe burgemeester. Er ligt nu een profielschets.

Van der Hoek is geboren en getogen in Den Haag en sinds 2016 is Gedeputeerde in Noord-Holland. Daarvoor was hij zes jaar wethouder in Uitgeest en werkte voor de gemeenten Haarlem en Purmerend, het Amsterdams Historisch Museum en de Nederlandse Veiligheidsdienst. Hij is nu andere verantwoordelijk voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, Landbouw en Visserij, Dierenwelzijn, Bestuur, Europa en Recreatie en Toerisme. Het regiobestuur van D66 heeft een adviescommissie ingesteld om de Statenfractie bij de staan in de zoektocht naar een geschikte opvolger. Kandidaten die de ambitie hebben om Gedeputeerde te worden in onze provincie worden nog deze maand op gesprek verwacht.

Zij dienen uiterlijk zondag 12 april een CV en motivatiebrief te mailem naar [email protected] Hij of zij dient ook door de andere coalitiepartijen te worden gezien als ‘een sterke, stabiele en betrouwbare bestuurder’. De fractie verwacht op 22 april een keuze te kunnen maken uit de dan nog overgebleven kandidaten voor de functie. De iinstallatie is voorzien voor 18 mei.

 

Reacties