Mobieltjes automobilisten helpen Heijmans bij werkzaamheden aan N516

Foto: Facebook

Wegenbouwer Heijmans gebruikt mobiele data om de doorstroming te bevorderen tijdens het groot onderhoud aan en de herinrichting van de N516 tussen Zaandam en Oostzaan.

De Thorbeckeweg in Zaandam en de Kolkweg in Oostzaan vormen samen de N516 en zijn voor Zaandam-Zuid en Oostzaan de aansluiting met de A8. Bij meer dan 30.000 voertuigen per etmaal kan de provinciale weg het verkeer niet meer goed verwerken. Hierdoor is de weg, die bestaat uit twee gescheiden rijbanen met twee rijstroken aan elke kant, aangemerkt als knelpunt.

De reconstructie is nodig voor de vergroting van de capaciteit en de verbetering van de veiligheid. Het project van vier miljoen euro is naar verwachting begin 2018 afgerond.

De werkzaamheden aan de weg omvatten onder andere groot onderhoud, het verbreden van de kruisingen met de Ambacht en de Verlengde Stellingweg en het vervangen van de openbare verlichting, de verkeersregelinstallaties en een duikerbrug. Gedurende de klus worden de masten van de openbare verlichting benut voor het plaatsen van radarsensoren die gegevens van mobiele telefoons registreren. Daarnaast worden verkeersgegevens uit de verkeerslichten en de toeritdoseerinstallaties bij de snelwegen gecombineerd tot een slim verkeerssysteem. De actuele verkeerssituatie vindt u hier.

In het weekend van vrijdag 8 september 20:00 uur tot en met maandag 11 september 5:00 uur wordt de N516 voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De weg is dan afgesloten tussen het kruispunt Ambacht-Oostzanerdijk/Westkolkdijk en het kruispunt Wibautstraat.

Doorgaand verkeer is niet mogelijk: er gelden omleidingsroutes. De bestemmingen langs de weg blijven bereikbaar, met uitzondering van het Total-tankstation.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen