Vergunning voor zevende verdieping op voormalig Stadskantoor

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college heeft de vergunning verleend voor de bouw van een zevende verdieping op het voormalige Stadskantoor aan de Ebbehout 29 in Zaandam, met in totaal veertien woningen waarvan een deel sociale huur. Het pand heeft inmiddels op de begane grond een Deen-supermarkt met daarboven 82 appartementen.

De nieuwe woningen krijgen een oppervlakte variërend tussen 30 en 75 vierkante meter. Aan de noordkant van het gebouw is een grote parkeerplaats aanwezig voor bezoekers van de winkel, bewoners van de appartementen en OV-reizigers. Initiatiefnemer Bergermeer heeft bij de gemeente aangegeven dat de parkeereis van acht parkeerplaatsen zal worden opgelost door parkeerabonnementen af te nemen voor het parkeerterrein Ebbehof. Dit is toegestaan omdat de loopafstand tussen Ebbehout 29 en het parkeerterrein – het eerste uur gratis, daarna 1,50 euro per uur met een dagtarief van maximaal vijftien euro voor niet-abonnementhouders – minder dan 250 meter is. De parkeerabonnementen dienen verplicht door Bergermeer afgenomen te worden tot het moment is aangebroken dat betaald parkeren is ingevoerd in een straal van 500 meter rondom het woongebouw. De Ebbehof heeft 214 plekken en twee invalidenparkeerplaatsen.

Bezwaar maken

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de extra bouwlaag en de invullen van de parkeernorm besluit kunnen tot en met donderdag 30 april een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt tot die dag ter inzage bij de balie van de afdeling Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 in Zaandam, tijdens de wegens de coronacrisis beperkte openingstijden.

Reacties