Zorgen over mooi lenteweekeinde en toerisme met Pasen

Foto: Twitter / Danymor

We maken deze dagen zoveel dingen mee die ons niet eerder zijn overkomen dat we nergens meer echt van opkijken, maar een waarschuwing voor mooi lenteweer en uitstapjes blijft verrassend.

Het is een wrede speling van het lot dat uitgerekend in de lente dat in Nederland de zon vaker scheen dan ooit tevoren de inwoners daar niet gezellig sámen live van konden genieten. Volgens Weerplaza scheen de zon de eerste elf dagen van de lente meer dan 100 uur, waarmee het 87 jaar oude record uit 1933 werd gebroken. Toen werd 98 uur zonneschijn genoteerd. Aan de andere kant beleefden we ook de koudste nachten van deze winterperiode, omdat dankzij een krachtig hogedrukgebied vocht tot op grote hoogte in onze atmosfeer geen kans kreeg. Het resultaat was een kraakheldere en overdag diepblauwe lucht.

Niet gaan reizen

Komend weekend worden prachtige dagen voorspeld en het kabinet gaat er daarom extra op hameren dat mensen thuis moeten blijven en niet door Nederland moeten gaan reizen. Onder meer het openbaar vervoer en influencers die vooral de jongeren goed bereiken zullen dat onder de aandacht brengen. Ook maakt de regering zich net als de Tweede Kamer zorgen over het rap naderende paasweekeinde, waarin mogelijk veel Duitsers naar Nederland komen maar ook toeristen uit risicogebieden als New York. Vandaag wordt tijdens een bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing besproken hoe daarmee moet worden omgegaan. De Kamer wil reizigers uit risicogebieden streng controleren alvorens ze ons land binnen te laten.

De Keukenhof heeft inmiddels digitale tours voor bezoekers die de bloemenpracht dit jaar moeten missen. De Zaanse Schans is nog niet zo ver.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen