Rookwaren weer duurder; roker verder uit het zicht in openbare ruimte

Foto: Flickr / Face Me PLS

Sigaretten en shag zijn vandaag een stuk duurder geworden. Daarnaast gaat het aantal verkooppunten van tabak en de plekken waar nog gerookt mag worden verder omlaag.

De roker gaat voor sigaretten een euro per pakje meer betalen en voor shag loopt dit op tot 2,40 euro. De accijnsverhoging moet het aantal rokers nog verder terugdringen. In januari werden rookwaren ook al duurder. De pakjes sigaretten en shag die tot en met 31 maart zijn geproduceerd en de komende tijd nog in de winkels liggen, houden overigens dezelfde prijs. Er zitten accijnszegels op met bedragen die golden op de productiedata en die mogen niet worden veranderd.

Rookvrij treinen en vliegen

Los van de prijsverhoging worden er vanaf heden geen tabaksartikelen meer verkocht op treinstations. De NS sluiten bovendien geen contracten meer af met huurders die op stations tabakswaren willen verkopen. Spoorbeheerder ProRail en de NS willen alle stations stapsgewijs rookvrij maken. Er gold al een rookverbod in stationshallen, -liften en -tunnels. In oktober verdwijnen bovendien alle rookvoorzieningen op de perrons. Op Schiphol zijn met ingang van vandaag de laatste rookruimtes verdwenen en is de luchthaven volledig rookvrij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen