RIVM schakelt over op ander systeem coronameldingen

Foto: Flickr / Governor Tom Wolf

Het past met ingang van vandaag de berichtgeving  aan en meldt vanaf nu het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners (was het aantal bevestigde coronapatiënten) per gemeente. Dat levert het volgende beeld op: Zaanstad heeft 20,4, Wormerland 49,1 en Oostzaan 20,5 inwoners berekend op grond van 100.000 inwoners in het ziekenhuis.

 

 

 

 

 

Het aantal mensen in Nederland dat is overleden aan Covid-19 is het afgeslopen etmaal gestegen met 175 en is nu 1039. Daarnaast zijn 722 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daarnaast testten 845 mensen positief op het virus kwam het totaal aantal gemelde besmettingen in Nederland komt op 12.595. Het aantal patiënten op de Intensive Cares ligt inmiddels boven de 1070.

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care heeft alle ziekenhuizen gevraagd om maximaal op te schalen. Als dat lukt heeft Nederland zondag ongeveer 2400 IC-bedden bschikbaar, waarvan 575 vrij worden gehouden voor patiënten die niet met het coronavirus besmet zijn. Het Zaans Medisch Centrum heeft vandaag nog een update gegeven.

Vertraging

De meldingen aan de GGD’s vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGD’s gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopames. Omdat lang niet alle Covid19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen