Ook in ZMC loopt corona verder op: al ruim 30 patiënten

Foto: PxHere

Het aantal mensen dat in ons land is overleden aan de gevolgen Covid-19 is de afgelopen 24 uur met 93 opgelopen tot 864. Volgens het RIVM zijn daarnaast 507 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. In het Zaans Medisch Centrum werden er gisteren om 15:00 uur 31 verpleegd; vandaag om 15:30 uur nog 30.

In de Zaanstreek bleef het aantal bekende gevallen het afgelopen etmaal gelijk, met per 100.000 inwoners in Zaanstad 35,7, in Wormerland 49,1 en in Oostzaan 71,9 bevestigde besmettingen. Het totale aantal positief geteste patiënten in ons land is nu 11.750 – een plus van 884 personen in 24 uur. Een goede ontwikkeling is dat in de zwaar getroffen provincie Noord-Brabant de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames doorzet. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg zijn relatief veel ziekenhuisopnames en in de Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Graadmeter

Het aantal ziekenhuisopnames wordt door het RIVM en de gezondheidsexperts van het Outbreak Management Team gebruikt als graadmeter om te zien of de getroffen maatregelen tegen het coronavirus effect hebben. De nieuwe cijfers van het RIVM betreffen niet de daadwerkelijke toename van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Het gaat alleen om de meldingen die zijn binnengekomen bij het instituut. Er kan dus vertraging in zitten.

Verlenging maatregelen?

Terwijl steeds meer media melden dat de huidige maatregelen die van kracht zijn ook na 6 april zullen blijven gelden neemt luchtvaartmaatschappij Transavia daar alvast een voorschot op door alle toestellen langer aan de grond te houden. De prijsvechter maakte bekend in elk geval tot en met 6 mei geen enkele vlucht meer uit te voeren, tenzij het gaat om vluchten in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken om ergens gestrande Nederlandse reizigers op te halen.

Een woordvoerster van Transavia legde uit dat het bedrijf zijn klanten zekerheid wil bieden, gelet ook op de opgelegde beperkingen, restricties en maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en autoriteiten in andere landen. Transavia had alle vluchten tot en met 15 april al opgeschort. Transavia is onderdeel van Air France-KLM en qua grootte de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland. Normaal worden jaarlijks ruim vijftien miljoen passagiers vervoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen