Laatste landing Boeing 747 KLM op Schiphol: spotters blijf thuis

Foto: Flickr / Nicky Boogaard

Vandaag landt voor de laatste keer een blauwe Queen of the Skies van de KLM op Schiphol. Waar dat voorheen aanleiding voor vliegtuigspotters zou zijn geweest om massaal naar hun favoriete zichtplek af te reizen is nu het advies: blijf vooral thuis. Zowel het panoramaterras als Airport Park zijn gesloten. U kunt de landing naar verwachting rond 15:00 uur op YouTube volgen via NH Airtime.

De nationale luchtvaartmaatschappij neemt vanwege de coronacrisis eerder afscheid van de Boeing 747 dan de bedoeling was, met de City of Shanghai als hekkensluiter. De KLM vloog met dit type toestel sinds 1971. Terwijl ook in Assendelft, Krommenie en andere delen van Zaanstad jubelend gereageerd wordt op de afschaling van het luchtverkeer en de ongekende rust die dat met zich meebrengt, bereidt de KLM zich voor op het schrappen van misschien wel 2000 voltijdbanen vanwege de pandemie die de wereld in zijn greep heeft. Bij het bedrijf zijn 35.000 mensen in dienst die vanaf morgen 30 procent minder gaan werken.

https://twitter.com/WinnifreddeWit/status/1243956561120198658

New York

Intussen heef vliegend personeel waarvan verwacht wordt nog steeds New York aan te doen de kont tegen de krib gegooid nu de Big Apple het nieuwe epicentrum van de coronacrisis dreigt te worden. De vliegverboden voor passagiersvluchten vanaf het vasteland van China (inclusief Hong Kong), Zuid-Korea, Italië, Iran, Spanje en Oostenrijk zijn  gisteren door het kabinet verlengd tot 10 april, 18:00 uur. Een uitzondering hierop is repatriëring van reizigers uit de Europese Unie en van reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en de Schengen-landen, mits zij kunnen aantonen dat ze op doorreis zijn. Het is in deze voor KLM catastrofale tijd dat de laaste vlucht van een 747 een gebeurtenis is die nauwelijks een vermelding op de agenda waard is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen