Bedientijden aantal bruggen niet aangepast aan zomerseizoen

Foto:

De provincie verlengt in verband met de coronacrisis de bedientijden van een aantal bruggen en sluizen die in het winterseizoen gelden, onder andere voor de bruggen over het Noordhollandsch Kanaal en de Amstel.

Normaal gesproken zou het recreatieve vaarseizoen daar per 1 april van start gaan, maar nu zijn watersportverenigingen en diverse havens gesloten. De brug- en sluisbediening is in de winter met name gericht op de beroepsvaart. Door de dan geldende tijden te verlengen hoopt de provincie de brugbediening beter te kunnen handhaven en de hulpdiensten te ontlasten. Het is nog niet bekend wanneer de zomerbediening ingaat.

Sluizen Zaandam dicht

Zowel de Wilhelminasluis als de naastgelegen historische Groote sluis in Zaandam zouden tussen 6 april en 1 juni toch al volledig gestremd zijn voor scheepvaart wegens werkzaamheden. Tijdens deze stremming moeten de beroeps- en de recreatievaart gebruikmaken van alternatieve routes, via de Nauernasche Vaart of het Noordhollandsch Kanaal. Bekijk hier de meest actuele informatie over de beschikbaarheid van vaarwegen.

Bron: Provincie Noord-Holland

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen