Tijdelijk huisartsenzorg in Topsportcentrum Koog aan de Zaan

Foto: Google Street View

De Huisartsengroep Zaanstreek – Waterland gaat algemene huisartsenzorg aanbieden in Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat 7 in Koog aan de Zaan. Daar kunnen mensen na een telefonisch consult met de eigen huisarts terecht met reguliere klachten én met griepverschijnselen.

De maatregel wordt genomen in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland. In Purmerend wordt Sportcomplex de Beuk ingericht als tijdelijke medische hulppost. De achterliggende gedachte is dat door vanuit een locatie te werken waar altijd de juiste beschermingsmaterialen voorhanden zijn, de toenemende vraag naar huisartsenzorg door de uitbraak van het coronavirus efficiënter wordt ingericht. Er is voor gekozen vanwege de veiligheid van andere patiënten, maar ook van de huisartsen zelf. Hun praktijken kunnen dan de resterende zorg blijven leveren.

Alleen welkom na doorverwijzing

De twee sporthallen worden op dit moment ingericht. Hulp wordt er straks alleen geboden na een doorverwijzing door de eigen dokter: het is niet de bedoeling dat mensen er op eigen houtje naartoe gaan. Een deel van de patiënten zal hierdoor wel verder moeten reizen dan voor een bezoek aan de eigen huisartsenpraktijk. ‘Het is van belang dat we vooruitdenken. Nu kunnen de huisartsen het nog aan, maar het kan zijn dat er een moment komt dat de druk te groot wordt. Dat willen we voor zijn. Voor nu is dit een goede oplossing, maar we kijken dagelijks hoe we continuïteit in de huisartsenzorg kunnen blijven bieden,’ zegt directeur Erik Schoofs van Huisartsenzorg Zaanstreek – Waterland.

Wanneer u denkt dat u besmet bent met het coronavirus, ga dan niet naar uw huisarts toe maar neem telefonisch contact op. Dit voorkomt dat u andere mensen zou kunnen besmetten. Heeft u vragen over het coronavirus, dan kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800 – 1351 of op de website van het RIVM kijken.

Reacties