Werkzaamheden bij Kogerpolderbrug bijna afgerond

Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie vervangt in het weekend van vrijdag 13 tot maandag 16 maart de tijdelijke rotonde ter hoogte van de nieuwe Kogerpolderbrug voor een kruising met verkeerslichten. De aannemer sluit dan een deel van de N244 en N246 een aantal malen af. Na zaterdag 21 maart is het werk klaar en is de verkeerssituatie bij de brug weer als voorheen.

Van dinsdag 10 tot donderdag 12 maart voert aannemer Dura Vermeer in de nacht asfaltwerkzaamheden uit tussen de afslag Woudhaven / Kogerpolder en de nieuwe Kogerpolderbrug. Tussen 20:00 en 05:00 uur is de N246 tussen de rotonde bij De Woude en de Kogerpolderbrug dicht. Hulpdiensten kunnen bij spoedritten bij alle de werkzaamheden nog wel passeren en fietsers eveneens. Van vrijdag 13 tot en met maandag 16 maart gaan tussen 20:00 en 05.00 uur weggedeelten dicht om de tijdelijke rotonde te vervangen voor een nieuwe kruising met verkeerslichten. Ook wordt de Zuiddijk weer op de kruising aangesloten.

Omrijden over de snelweg

Gedurende de werkzaamheden is de N244 afgesloten van Alkmaar tot de rotonde bij West-Graftdijk. De N246 is buiten gebruik tussen de rotonde bij De Woude en de Kogerpolderbrug. Doorgaand verkeer moet omrijden via de A7 of de A9; bestemmingsverkeer wordt omgeleid via bebording. Het pontje Akersloot blijft bereikbaar. Na het openstellen van de nieuwe kruising wordt het definitieve asfalt aangebracht op de N244 en de N246 en op het fietspad tussen De Woude en de Kogerpolderbrug. Daarvoor wordt van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart tussen 20:00 en 05:00 uur de N244 afgesloten vanaf het pontje Akersloot tot de rotonde bij West-Graftdijk. De N246 is dan dicht tussen de rotonde bij De Woude en de Kogerpolderbrug. Fietsers worden in deze nachten over de afgesloten rijbaan geleid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen