Tweede Nederlandse coronapatiënt vrouw uit Diemen

Extra aandacht voor hygiëne is  belangrijk in deze tijden.
Extra aandacht voor hygiëne is belangrijk in deze tijden.
Foto: Pixabay / Pezibear

Een vrouw uit Diemen is de tweede coronapatiënt in ons land. De besmetting is afgelopen nacht vastgesteld na laboratoriumonderzoek in het Amsterdamse UMC en nu door het RIVM bevestigd.

De vrouw zit in thuisisolatie. Ze heeft geen link met de eerste patiënt uit het Brabantse Loon op Zand, maar was vorige week in het zwaar getroffen Italiaanse Lombardije. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De GGD zoekt nu uit met wie deze patiënt contact heeft gehad. Deze personen ofwel ‘contacten’ worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en deze doorgeven aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van andere klachten. Symptomen van de ziekte zijn koorts en luchtwegklachten zoals kortademigheid of hoest.

Informatienummer

De Rijksoverheid opent in de loop van vandaag een informatienummer waar mensen terechtkunnen met vragen over het nieuwe coronavirus. Veel informatie is al te vinden op de website van het RIVM, maar wie graag iemand aan de lijn wil krijgen kan in de loop van de middag terecht op het nummer 0800 – 1351. Burgemeester Jan Hamming stelde gisteravond in de raadsvergadering de toehoorders nog gerust over de situatie in Zaanstreek – Waterland. Daar is tot nu toe één mogelijke besmetting onderzocht, maar dat bleek loos alarm te zijn. De ziekenhuizen en de huisartsen zijn voorbereid op een uitbraak van het virus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen